Криминал | Снигиревка, 2 Апреля, 2024

Зі Снігурівської колонії незаконно вивезли 97 ув'язнених, - прокуратура

Свежие новости: Зі Снігурівської колонії незаконно вивезли 97 ув'язнених, - прокуратура

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника ГУ «Північна виправна колонія № 90» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, під час окупації Херсонщини чиновник перейшов на бік ворога та зайняв псевдопосаду так званого начальника Управління служби виконання покарань по Херсонській області, юрисдикція якого поширювалася, зокрема, на тимчасово окуповану територію Миколаївської області.

На цій посаді він керував процесами незаконного переміщення осіб, які утримувалися в установах кримінально-виконавчої служби.

У травні 2022 року за його наказом із ГУ «Снігурівська виправна колонія № 5» 97 осіб, засуджених за вироками судів України та утримуваних під вартою, без їх згоди та із застосуванням примусу було незаконно переміщено до виправних колоній Херсонщини.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты