Политика | 21 Июня, 2023

Італійська компанія, яка володіє заводом на Миколаївщині, продає цементний бізнес в Україні

Свежие новости: Італійська компанія, яка володіє заводом на Миколаївщині, продає цементний бізнес в Україні

Італійський виробник цементу Buzzi через дочірню компанію Dyckerhoff GmbH досяг угоди про продаж частки свого бізнесу в Східній Європі, зокрема - в Україні.

Покупцем стане ірландська компанія CRH Plc, найбільший виробник будівельних матеріалів у світі, сума угоди становитиме 100 млн євро.

Угода охоплює бізнес в Україні та активи з виробництва товарного бетону в Словаччині. Її укладення в Україні залежить від отримання необхідних дозволів регулюючих органів і очікується у 2024 році.

Buzzi Unicem SpA об'єднує підприємства з виробництва цементу, бетону, піску, щебеню тощо.

Український підрозділ Buzzi - ПрАТ Дікергофф Цемент Україна - має у своєму розпорядженні філії, створені на базі заводів "Волинь-цемент" (Здолбунів Рівненської області) і "Південьцемент" (смт Ольшанське Миколаївської області). Група також працює в секторі товарного бетону в Києві, Одесі та Миколаєві. У Словаччині активи Buzzi складаються з шести заводів товарного бетону.

Цементний завод є важливим роботодавцем для мешканців Ольшанського. З початком повномасштабного вторгнення рф у підприємства з'явились проблеми.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты