Политика | 29 Декабря, 2022

Інформатору терориста Стрєлкова присудили 10 років тюрми

Свежие новости: Інформатору терориста Стрєлкова присудили 10 років тюрми

Суд призначив покарання у вигляді 10 років ув’язнення для особистого інформатора російського терориста Стрєлкова-Гіркіна.

Про це повідомили в ОГП та СБУ.

За дорученням Стрєлкова ворожий поплічник намагався виявити місця дислокації та маршрути переміщення українських військ в районі Слов’янська. Також передавав ворогу локації місцевих держустанов та об’єктів критичної інфраструктури.

Встановлено, що на колишнього «министра обороны «днр» він вийшов через заборонену соцмережу «Одноклассники» після початку повномасштабного вторгнення.

Там запропонував Стрєлкову свою «допомогу» у війні проти України.

Передачу закритих відомостей російський агент здійснював з власного акаунта електронної пошти у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої місцевості.

Упродовж місяця засуджений надіслав на його електронну адресу 14 листів з координатами розташування блокпостів та місць дислокації військовослужбовців ЗСУ на території міст Краматорська та Слов’янська.

У суді обвинувачений провину не визнавав.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисника винним за частиною 3 статті 114-2 («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану») Кримінального кодексу України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости