Политика | 17 Сентября, 2022

«Імовірно, це нервове куріння», — у ЗСУ прокоментували вибухи в окупованому Херсоні

Свежие новости: «Імовірно, це нервове куріння», — у ЗСУ прокоментували вибухи в окупованому Херсоні

У Збройних силах України заявили, що вибухи в тимчасово захопленому Херсоні могли статися через «нервове куріння» окупантів.

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру сил охорони та оборони «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

— Ми спостерігаємо підвищене нервування колабораційної влади й окупаційних військ. Вони дуже похапцем збирають речі. Цілком можливо, що серед цих речей є і вибухонебезпечні. Тому недотримання заходів безпеки — це їхня фішка. Цілком імовірно, просто нервове куріння, — зазначила Наталія Гуменюк.

Вона також прокоментувала заяву одного з колаборантів, який сказав, що до його кабінету прилетіло «приблизно 5 HIMARS»: «Це навіть для гуртівні (масованого обстрілу, — прим.) забагато».

Російські пропагандистські медіа повідомили, що близько 11:00 у центрі окупованого Херсона сталися вибухи. На поширеному відео видно, як стовп диму здіймається за будівлею облдержадміністрації. Там розташований Адміністративний суд. 

Український депутат Херсонської облради Сергій Хлань зазначає, що вибух стався у будівлі суду, де розміщується незаконний «уряд» та «військово-цивільна адміністрація» окупантів. Він закликає жителів Херсона не ходити біля місць перебування окупантів, щоб не наражати себе на небезпеку.

Пропагандисти заявляли, що вибух стався, коли окупанти проводили «нараду голів адміністрацій та округів». За даними окупантів, три людини загинули та 13 зазнали поранень.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости