Политика | 29 Октября, 2023

ХАМАС зробив запаси палива, боєприпасів та їжі на кілька місяців боїв, — NYT

Свежие новости: ХАМАС зробив запаси палива, боєприпасів та їжі на кілька місяців боїв, — NYT

Палестинське угруповання ХАМАС може зберігати в тунелях під землею значні запаси пального, боєприпасів, їжі, води та медикаментів.

Про це пише The New York Times із посиланням на неназваних посадовців з арабських і західних країн.

Так, один ліванський високопосадовець, на якого посилається NYT, сказав, що ХАМАС, чисельність якого, за оцінками, становить від 35 тисяч до 40 тисяч людей, має достатньо запасів, щоб продовжувати війну з Ізраїлем упродовж трьох-чотирьох місяців.

Арабські та західні посадовці припустили, що ХАМАС має сотні тисяч галонів пального для транспортних засобів і ракет, схованки боєприпасів, вибухівки та матеріалів для їхнього виготовлення, а також запаси їжі, води та медикаментів.

Вони зазначили, що запаси, як правило, зберігаються під землею, і додали, що отримати точні відомості про постачання ХАМАСу важко.

Сам ХАМАС мало розповідає про свою ситуацію з постачанням. Однак уряд, яким він керує в Секторі Гази, каже, що в нього є запаси палива для надзвичайної ситуації, але вони швидко вичерпуються.

«Лікарні, машини швидкої допомоги, пожежники та вантажівки цивільної оборони використовували урядовий запас пального», — сказав Салама Маруф, який керує державними ЗМІ в Газі.

Ізраїль відмовляється постачати будь-яке паливо до Гази, залишивши більшу частину анклаву без електрики, яка необхідна для лікарень, станцій з очищення води чи зв’язку.

Організація Об’єднаних Націй, яка виконує основну частину гуманітарної роботи в Газі, вже заявила 26 жовтня, що вона «майже вичерпала свої запаси палива й почала значно скорочувати свої операції».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости