Политика | Снигиревка, 24 Августа, 2017

Снігурівка разом з п’ятьма районами в окрузі: у Міністерстві охорони здоров’я розглянуть варіант створення на Миколаївщині госпітальних округів

Свежие новости: Снігурівка разом з п’ятьма районами в окрузі: у Міністерстві охорони здоров’я розглянуть варіант створення на Миколаївщині госпітальних округів

У вівторок, 22 серпня, в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Віталія Кіндратіва відбулася селекторна нарада з питань реформування галузі охорони здоров’я області. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Участь в обговоренні взяли заступник Миколаївського міського голови Євген Шевченко, фахівці департаменту охорони здоров’я ОДА, керівники райдержадміністрацій області та представники лікарень.

Кіндратів наголосив, що створення госпітальних округів дозволить оптимізувати роботу малопотужних і не завжди завантажених лікарень.

«У рамках створення госпітальних округів ми не закриваємо лікарні. У рамках госпітальної ради спільно з іншими учасниками округу ви можете розробити свою медичну інфраструктуру,  стратегію розвитку, визначити, яка лікарня на чому спеціалізуватиметься. Наша мета – надання якісної та швидкої медичної допомоги жителям області», — звернувся заступник голови ОДА до керівництва районів.

Зазначимо, що для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітальних округів державної політики у сфері охорони здоров’я будуть створені Госпітальні ради. Вони визначатимуть варіанти реорганізації і перепрофілювання закладів, що надають спеціалізовану медичну допомогу в межах ГО, створюватимуть багаторічний план розвитку округу та ін.

Наразі облдержадміністрацією подано до Міністерства охорони здоров’я лист, яким надано пропозиції щодо створення 4-х госпітальних округів:

1-й – місто Первомайськ та Первомайський район, Врадіївський, Доманівський та Кривоозерські райони;

2-й – місто Вознесенськ та Вознесенский район,  м. Южноукраїнськ, Арбузинський, Братський, Єланецький та Веселинівський райони;

3-й – місто Миколаїв, Миколаївський район, Вітовський, Новоодеський, Очаківський, Снігурівський та Березанський райони;

4-й – Березнегуватський, Баштанський, Новобузький та Казанківський райони.

Що стосується Урядової програми «Доступні ліки», Миколаївщині було надано субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів на загальну суму – 14,9 млн грн. А в серпні збільшено на 5,9 млн грн. Так, загальна сума становить  близько 21 млн грн.

У реалізації проекту участь беруть 80 суб’єктів господарювання, які мають 182 точки реалізації. 94 з яких – у сільській місцевості.

Віталій Кіндратів звернув увагу керівництва районів на необхідність інформування населення, щоб якомога більше жителів Миколаївщини змогли взяти участь у програмі і отримати ліки. А також на потребі залучення аптек , які співпрацюватимуть у рамках Урядової ініціативи «Доступні ліки».

 

Источник: snigyrivka.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости