Политика | 19 Декабря, 2023

Гуменюк розповіла, як ЗСУ звільнятимуть лівий берег Дніпра

Свежие новости: Гуменюк розповіла, як ЗСУ звільнятимуть лівий берег Дніпра

Кількість російських військ на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області значно більша за українські, проте ЗСУ мають перевагу в мотивації.

Про це повідомляє спікер Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ось це – місія "самогубці", однозначно. Тому що правий берег – і вищий за лівий, і мости зруйновані. І підтримки там окупанти жодної не мають. На лівому березі ситуація складна саме через те, що окупаційне військо там у великому обсязі. Справді, їх там більше за нас. Але ми візьмемо мотивацією», - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що утримання плацдарму на лівобережжі Херсонської області має важливе значення насамперед для підтримки морального духу українців в окупації.

«По-перше, це дуже потужний психологічний момент для населення тимчасово окупованих територій. Люди знаходяться вже майже два роки в окупації, і вони не мають іншого, потужнішого сигналу про те, що до них прийдуть, їх звільнять, ніж присутність наших військ на лівому березі. Також це дуже сильний психологічний момент і для окупаційних військ. Вони справді в непростому стані, коли розуміють команду йти та штурмувати наші позиції», - розповіла спікер.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости