Политика | 11 Октября, 2023

Глава Нацполіції наполягає, щоб парламент дозволив поліцейським використовувати електрошокери

Свежие новости: Глава Нацполіції наполягає, щоб парламент дозволив поліцейським використовувати електрошокери

У правовому суспільстві вимоги поліцейського необхідно виконувати без провокацій.

Про це заявив глава Національної поліції України Іван Вигівський.

Вигівський прокоментував вбивство нетверезого водія у Дніпрі, який напав на патрульних та завдав їм травм.

- Ми зробили висновки, розібралися з цією ситуацією, довели до відома всьому особовому складу. А ситуація дуже непроста, і правову оцінку надасть ДБР. Менше з тим, з одного боку, поліцейський не повинен боятися застосовувати зброю законно. З іншого боку, ми розуміємо високий рівень вимог та очікувань від суспільства до представника закону. Тому максимально приділяємо увагу професійній підготовці поліцейських, - зазначив Вигівський.

При цьому, як наголосив глава Нацполіції, кожен громадянин має розуміти, що поліцейський оцінює ризики максимально.

- Сьогодні, коли в країні війна, зловмисник може бути в небезпечному психічному стані, він може бути озброєний, він може бути здатний на все. Тому, якщо ми хочемо жити в правовій державі, суспільство має знати, що вимоги поліцейського треба виконувати, що не можна провокувати поліцейського, а якщо не згоден із діями правоохоронця – звертатися до суду, до Департаменту внутрішньої безпеки або ДБР, - підсумував він.

Глава Нацполіції наголосив і на необхідності повернення до питання законодавчого врегулювання використання поліцейськими електрошокерів.

- Також ми для себе зрозуміли, що потрібно повернутися до питання електрошокерів. Наші партнери навіть готові закупити їх, щоб ми не витрачали бюджетні кошти, - сказав він.

Вигівський уточнив, що йдеться про той законопроєкт про електрошокери, який парламент відхилив 2021 року.

- Його повернули на доопрацювання. У народних депутатів були певні застереження та розбіжності щодо визначень. Але ми будемо лобіювати тему необхідності забезпечення поліцейських електрошокерами як іще одним видом спецзасобу, який часто доцільніше використовувати, - підсумував глава Нацполіції.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости