Общество | 13 Ноября, 2021

Глава МВС Монастирський хоче запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

Свежие новости: Глава МВС Монастирський хоче запровадити експрес-тести для перевірки водіїв на наркотики

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський хоче запровадити експрес-тести, які на місці зупинки водія покажуть наявність чи відсутність основних наркотиків у його організмі.

Про це він розповів 12 листопада в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна».

Монастирський нагадав, зокрема, про нещодавню резонансну ДТП у Харкові, де на пішохідному переході було збито двох дітей – з'ясувалося, що водій був під дією наркотичних засобів.

— І це одна із проблем, яку зараз я як міністр ставлю на вирішення. Тому що ми маємо драгери для перевірки стану алкогольного сп'яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп'яніння. Хоча в Європі – я нещодавно відвідав Францію, і там є експрес-тести, які досить швидко та точно показують наявність чи відсутність основних наркотичних речовин в організмі людини. Тому я думаю, що на це ми можемо спільно з місцевою владою вплинути, і насправді це має зменшити перебування таких осіб за кермом, – сказав Монастирський.

Він нагадав, що цього року в Україні було значно підвищено кримінальну відповідальність за управління у стані нетверезості, зокрема, було збільшено штрафи. За його інформацією, це зменшило кількість випадків, коли люди сідають за кермо п'яними.

— А ось питання наркотичної залежності, як ми все більше бачимо, – проблема. Але я думаю, що це можливо вирішити протягом найближчих місяців, – заявив глава МВС.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости