Происшествия | 15 Сентября, 2024

Європу охопили повені через сильні зливи

Свежие новости: Європу охопили повені через сильні зливи

Циклон "Борис" охопив значну частину Європи, викликавши сильні вітри та зливи у Польщі, Австрії, Чехії, Угорщині, Румунії та Словаччині. В Румунії через повені загинуло щонайменше 5 людей. У Празі з міркувань безпеки було перекрито доступ до набережної.

Складна ситуація в Румунії. Там, як офіційно повідомив Департамент з питань надзвичайних ситуацій, уже 4 загиблих.

Найтяжче в повіті Галац. Там постраждали 5000 домогосподарств у 12 населених пунктах, 252 людини евакуювали. У регіоні залучили гелікоптер. 14 вересня місцевість відвідають прем'єр-міністр Марсел Чолаку і голова Департаменту з надзвичайних ситуацій Раед Арафат.

Для підтримки постраждалих громад на місцях працюють понад 700 співробітників МАІ, пожежників, поліції, жандармерії та IGAv, а також 217 оперативних транспортних засобів.

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій заявила, що оперативні групи створені у 9 повітах: Бакеу, Ботошань, Бузеу, Галац, Ясси, Нямц, Сучава, Вранча та Васлуй.

У Польщі міністр внутрішніх справ Томаш Сімоняк заявив, що в районах навколо чотирьох річок склалася "складна ситуація".

На південному заході рівень річки Бяла перевищив безпечний рівень на два метри, і особливе занепокоєння викликає прилеглі міста Моров і Глухолази.

Мешканець Глухолази Пьотр Якубєц сказав, що підготував мішки з піском і насоси для відведення води, але «неможливо передбачити, що станеться».

"Я вдруге в житті бачу таке явище. Це кошмар для людей, які тут живуть", - сказав він.

У Чехії найвищий рівень загрози повені оголошено в 38 різних місцях.

У Празі підняли протипаводкові бар'єри, набережні перекрили для відвідування, закрили зоопарк.

У п'ятницю вранці сталевими воротами товщиною в один метр перекрили так званий канал Диявола або Чертовку , який проходить через місто.

У Словаччині Департамент з надзвичайних ситуацій попередив, що підготовлений план заходів на випадок, якщо вода загрожуватиме столиці Братиславі.

По всій країні найвищий рівень небезпеки оголошено в 44 місцях на близько 30 річках, струмках і ставках.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости