Политика | 7 Ноября, 2023

Єврокомісія заявила про надзвичайний рівень сплеску антисемітизму в Європі

Свежие новости: Єврокомісія заявила про надзвичайний рівень сплеску антисемітизму в Європі

Європейська комісія заявила, що європейські євреї сьогодні знову живуть у страху на тлі сплеску антисемітських інцидентів по всій Європі за кілька тижнів, що минули після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

«Сплеск антисемітських інцидентів по всій Європі за останні кілька днів досяг надзвичайного рівня, нагадуючи найтемніші часи в історії», — наголосила Єврокомісія.

У своїй заяві Єврокомісія вказала на відродження антисемітських інцидентів та риторики в Євросоюзі та в усьому світі, згадавши про коктейлі Молотова, кинуті в синагогу у Німеччині, зірки Давида, якими розписали житлові будинки у Франції, осквернення єврейського кладовища в Австрії, напади на єврейські магазини та синагоги в Іспанії, а також про демонстрантів, які вигукують гасла ненависті до євреїв.

«У ці важкі часи ЄС підтримує свої єврейські громади. Ми найрішучішим чином засуджуємо ці огидні дії. Вони йдуть врозріз з усім, за що виступає Європа. Проти наших основних цінностей та нашого способу життя», — йдеться в заяві.

Єврокомісія зазначила, що ці напади були проти моделі суспільства, яку вона представляє: «заснованої на рівності, інклюзивності та повній повазі до прав людини. Євреї, мусульмани, християни — ніхто не повинен жити в страху перед дискримінацією або насильством через свою релігію або ідентичність».

В заяві підкреслюється, що ЄС сповнений рішучості захищати добробут усіх своїх громад, етнічних, релігійних чи інших.

«Ми повинні дати відсіч цьому зростанню антисемітизму, а також зростанню антимусульманської ненависті, яке ми спостерігаємо протягом останніх тижнів, і якому немає місця в Європі», — йдеться в заяві Єврокомісії, яка також пообіцяла продовжити посилювати заходи безпеки у співпраці з державами-членами ЄС.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты