Политика | Южноукраинск, 11 Марта, 2024

«Енергоатом» витратить більше ₴70 мільйонів на будівництво промислової будівлі в Южноукраїнську

Свежие новости: «Енергоатом» витратить більше ₴70 мільйонів на будівництво промислової будівлі в Южноукраїнську

Філія "Відокремлений підрозділ "Атоменергомаш" Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" уклала договір на нове будівництво промислової будівлі філії "Відокремлений підрозділ "Атоменергомаш" у місті Южноукраїнськ.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Відмітимо, що учаасть в тендері брали дві компанії: ПрАТ "Спеціалізоване монтажне управління №24", яке готово було виконати роботи за 71 мільйон 446 тисяч 275 гривень та ТОВ "Нафтогазмонтаж", яке пропонувало за свою роботу 71 мільйон 547 тисяч 841 гривню. Під час торгів учасники не змінювали ціну.

У підсумку, договір на нове будівництво промислової будівлі 6 березня уклали з ПрАТ "Спеціалізоване монтажне управління №24". Виконати роботи підрядник має до 30 травня 2024 року.

У технічній специфікації зазначено, що загалом будівництво поділено на три черги. Наразі ж йдеться про будівництво першої черги. На відведеній ділянці розташовані одноповерхові господарчі будівлі, які частково доведеться знести, йдеться про: гаражні бокси, частково зруйнований побутовий корпус, існуючі локальні фундаменти та огорожі, також під демонтаж підпадає ще одна будівля та дорожнє покриття з бетону та плит. На цій території підрядна організація має побудувати: фундаменти та рейковий шлях під основне технологічне обладнання, обʼєкти енергетичного господарства, тимчасові проїздні шляхи, а також встановити певне обладнання.

У запитаннях до процедури анонімна фірма вказала на досить стислий термін робіт (три місяці), з якого випливає, що на обʼєкті має працювати по 157 робітників-будівельників кожен місяць. До того ж, вони вказували, що деякий матеріал буде завозитись з-за кордону, тому строк будівництва в три місяці, за їхньою думкою, не відповідає дійсності. Замовник зазначив, що строк виконання робіт відповідає проєктній документації та обумовлений виробничими вимогами замовника, а витрати пов'язані з розміщенням персоналу повинні бути враховані у складі загально виробничих витрат.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости