Политика | 11 Марта, 2024

Буданов: Україна готує серйозну операцію в окупованому Криму

Свежие новости: Буданов: Україна готує серйозну операцію в окупованому Криму

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про підготовку до серйозної операції у тимчасово окупованому Криму.

Про це свідчать місії бойових підрозділів у Чорному морі.

«Це все – підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це перевірка правильності наших тверджень про шляхи підходу та відходу звідти. Крім того, це гарне послання для населення, яке мешкає в окупації вже 10 років. Багато хто з них вірить у те, що їх забули», - розповів керівник ГУР у документальному фільмі «Війна за море: від Дніпра до Криму», прем'єра якого відбулася 10 березня в ефірі телемарафону.

Українські розвідники брали участь у плануванні та реалізації бойових місій, пов'язаних одним стратегічним задумом. Тому вони змогли поділитись деталями війни за море у 2022-2023 роках. Зокрема, влітку 2023 року бійці спецпідрозділу «Шаман» скористалися неуважністю окупантів та переправились на лівий берег Херсонської області.

«Ми зрозуміли, що супротивник недостатньо обізнаний в обстановці. Здійснили на човнах захід на територію супротивника у міжпозиційний простір, висадилися, одразу сталося кілька інтенсивних зіткнень із спостережними постами супротивника. Деякі спостережні пости були майже в повному складі знищені або взяті в полон», - розповів про початок створення лівобережного плацдарму командир спецпідрозділу з позивним «Шаман».

У липні того ж року бійці спецпідрозділу «Тимур» повернули під контроль держави нафтогазовидобувну платформу «Україна», а пізніше брали участь у кримській операції «Пробудження сили».

«У ворога не буде панування в морі ніколи, щоб вони там собі не вигадували. Це наше Чорне море, це наші "вишки", наш Крим, наш Зміїний острів», - наголосив командир спецпідрозділу ГУР МОУ.

Як додається, знищення кораблів ворожого флоту – це зона відповідальності спецпідрозділу Group 13. Їх командир із позивним «Тринадцятий» зазначив, що кожна подібна місія потребує ретельної підготовки.

«Ми розуміємо як треба маневрувати, під яким кутом заходити, з якого боку. Ми оцінюємо дуже багато факторів перед тим, як атакувати. І після цього вже починається пошук мети. Після виявлення, коли борти виходять на вигідну позицію, здійснюється одночасна атака всіма бортами», – зазначив військовий.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости