Политика | 7 Октября, 2022

Ексголову внутрішньої безпеки СБУ Наумова підозрюють в афері на ₴3 мільйони

Свежие новости: Ексголову внутрішньої безпеки СБУ Наумова підозрюють в афері на ₴3 мільйони

Колишній голова внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов підозрюється у шахрайському заволодінні особливо великих розмірах.

Про це свідчить текст підозри, оголошеної ДБР 5 жовтня.

Як встановило слідство, в березні 2018 року Наумова призначили директором держпіжприємства «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» (ДП «ЦОТІЗ»), але в травні 2019-го він захотів відновити кар’єру на керівних посадах в правоохоронних органах. В Центральному апараті СБУ як раз з’явилася вакантна посада і він подав всі документи для працевлаштування.

Наумов обманув працівників відділу бухгалтерського обліку і звітності ДП «ЦОТІЗ», щоб, працюючи в СБУ, зберегти за собою зарплату директора держпідприємства. Фактично він використав норм закону про мобілізацію зі збереженням зарплати на підприємстві, хоча влаштовувався до СБУ за трудовим контрактом на добровільній основі.

З червня 2019 року Наумов почав обіймати посаду заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, а був звільнений із відомства у липні 2021.

Введені в оману працівники ДП «ЦОТІЗ» продовжували йому нараховувати середню місячну зарплату з червня 2019 по березень 2021 – всього майже 3,3 мільйони гривень. Саме за заволодіння цими коштами Наумову інкримінують вчинення злочину за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости