Политика | 7 Октября, 2022

На кордоні між Вірменією та Азербайджаном працюватиме місія ЄС

Свежие новости: На кордоні між Вірменією та Азербайджаном працюватиме місія ЄС

Вірменія та Азербайджан у принципі домовилися про розміщення цивільної місії ЄС вздовж кордону, який працюватиме спільно з комісіями з делімітації.

Про це повідомила у п'ятницю прес-служба Європейської ради.

6 жовтня президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії, президент Франції та голова Європейської ради зустрілися у Празі на полях першого засідання Європейської політичної спільноти.

«Вірменія та Азербайджан підтвердили свою прихильність до Статуту Організації Об'єднаних Націй та Алма-Атинської декларації 1991 року, в якій обидві сторони визнають територіальну цілісність та суверенітет одна одної. Вони підтвердили, що це буде основою для роботи комісій з делімітації кордонів, і наступне засідання прикордонних комісій відбудеться у Брюсселі до кінця жовтня», - повідомила прес-служба.

Зазначається, що Вірменія погодилася сприяти розміщенню цивільної місії ЄС вздовж кордону з Азербайджаном, а Азербайджан погодився співпрацювати з цією місією за потреби.

Місія розпочне свою роботу у жовтні та триватиме максимум два місяці.

«Мета цієї місії - зміцнення довіри та за допомогою своїх звітів внесення вкладу в роботу прикордонних комісій», - йдеться у повідомленні.

Після зустрічі у Празі президент Азербайджану Ільхам Алієв припустив, що за певних умов мирний договір з Вірменією може бути підписаний до кінця 2022 року.

Крім того, у Празі в четвер відбулася перша в історії зустріч президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости