Политика | 7 Октября, 2022

Верховна Рада призначила Пишного головою НБУ

Свежие новости: Верховна Рада призначила Пишного головою НБУ

Колишнього голову Ощадбанку Андрія Пишного призначили на посаду голови Національного банку України. Його призначення підтримали у залі Верховної Ради.

Про це повідомила народний депутат із фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

Зазначається, що призначення Пишного підтримали 290 народних депутатів.

Як відомо, 4 жовтня Кирило Шевченко подав заяву про свою відставку.

Шевченко очолив НБУ у серпні 2020 року за скандальних обставин: на цій посаді він замінив Якова Смолія (працював у Нацбанку з 2014-го, був заступником Валерії Гонтаревої), який подав у відставку, заявивши про «систематичний політичний тиск». До роботи у НБУ Шевченко очолював державний Укргазбанк.

Андрій Пишний у середині 2000-х років працював на топ-менеджерських посадах у «Ощадбанку» та «Укрексімбанку».

З 2003 був першим заступником голови «Ощадбанку», у 2007 перейшов до Ради національної безпеки. У 2010 Пишний зосередився на партійному проекті Яценюка «Фронт Змін», де очолив комітет партійного контролю. На парламентських виборах 2012 став заступником керівника штабу «Батьківщини», а в грудні став лідером «групи Яценюка» у фракції «Батьківщини». В 2013 роцы став заступник голови партії ВО «Батьківщина».

З 2014 по 2019 рік він очолював «Ощадбанк». З травня 2022-го є радником діючого голови працління цього банку Сергія Наумова.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты