Криминал | 27 Июля, 2024

Екс-суддя Господарського суду Сумської області отримала 6 років тюрми за хабарництво

Свежие новости: Екс-суддя Господарського суду Сумської області отримала 6 років тюрми за хабарництво

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок та визнала винуватою колишню суддю Господарського суду Сумської області, яка отримала неправомірну вигоду за ухвалення позитивного рішення у справі.

Про це повідомили у ВАКС.

Суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією половини майна, а також позбавив права обіймати посади строком на 3 роки. Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів із дня його проголошення.

Центр протидії корупції” пише, що йдеться про суддю Надію Спиридонову, яку викрили у червні 2019 року на одержанні 4 тисяч доларів хабаря. Тоді суддя “висловила прохання надати їй хабар” за ухвалення позитивного рішення у справі про зміну цільового статусу земельної ділянки. 5 червня 2019 року суддя у себе в квартирі отримала наперед обумовлену суму грошей від посередника, який представляв інтереси позивача.

У той же день у Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання під головуванням Спиридонової, за результатами якого суддя виконала всі домовленості.

Остання майнова декларація судді датована 2020 роком. В користуванні судді була лише Mazda 6, записана на родичку. Якогось майна, записаного на суддю, не було.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты