Криминал | Николаев, 1 Сентября, 2023

Екологічна інспекція відреагувала на варварський спил дерев у Миколаєві

Свежие новости: Екологічна інспекція відреагувала на варварський спил дерев у Миколаєві

У Миколаєві екологічна інспекція знайшла порушення у діях комунальників, які займалися обрізанням дерев у центрі міста, та винесла відповідні протоколи.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Так, 29 серпня до інспекції надійшла інформація про проведення обрізки дерев на проспекті Центральному в Миколаєві.

Фахівці інспекції виїхали на місце та встановили, що на території бульварної частини проспекту Центрального працівники комунального підприємства «Миколаївські парки» здійснюють «спилювання дерев до ступеня безперервного зростання, а саме спилювання гілок, які не є старими, сухими чи пошкодженими». Крім того, спил проводиться у вегетаційний період.

Зокрема, зафіксовано факти пошкодження шести дерев породи «Липа».

«Такими діями порушено норми статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та пункти 9.1.10 та 9.1.11.2 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», - зазначають у відомстві.

Щодо посадової особи підприємства складено протокол про адміністративне порушення.

Трохи пізніше інспекція уточнила, що відповідно до Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах України, для нормального росту та правильного розвитку дерев здійснюють догляд за кроною протягом усього життя рослини. Обрізають дерева навесні до відпускання бруньок або восени після опадання листя. У дерев видаляють порослеві пагони, що утворюються у кореневої шийки, а також на стовбурах у міру їх появи. Сухі гілки обрізають у міру їхнього виявлення протягом року.

Крім того, санітарну обрізку крони виконують, щоб позбутися старих, хворих, сухих та пошкоджених гілок, а також гілок, спрямованих усередину крони або зближених одна з одною. Обрізанню підлягають пагони, що відходять від центрального стовбура вгору під гострим кутом, щоб уникнути їх обламування.

У Миколаєві подібні роботи проводяться з порушенням цих норм.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты