Криминал | Николаев, 22 Августа, 2023

ДВС примусово стягне з АЗС у Миколаєві 170 тисяч гривень штрафу за продаж неякісного бензину

Свежие новости: ДВС примусово стягне з АЗС у Миколаєві 170 тисяч гривень штрафу за продаж неякісного бензину

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звернулась до Державної виконавчої служби, щоб у примусовому порядку стягнути штраф з ТОВ "Ойл Ультра", де продавали неякісний бензин.

Про це повідомляє прес-служба ДЕІ.

Зазначено, що у травні 2021 року було проведено планову перевірку характеристик автомобільного бензину та дизельного палива на АЗС ТОВ "Ойл Ультра" у Миколаєві. Перевіркою встановлено ряд порушень норм Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів дизельного, суднових та котельних палив від 01.08.2013 року № 927 та Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

На підставі акту перевірки було прийнято рішення про обмеження надання продукції на ринку, приведення продукції у відповідність до встановлених вимог. Однак, під час проведення позапланової перевірки у липні 2021 року було встановлено, що суб'єктом господарювання не виконано встановлені Законом України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" вимоги посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд.

"Тому на ТОВ "Ойл Ультра" накладено штраф у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у сумі 170 тисяч гривень за порушення вимог п. 6 ч. 4 ст. 44 Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції". З огляду на те, що у визначений строк суму штрафу не перераховано до бюджету, інспекція звернулась до суду із позовом про стягнення санкцій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2023 року адміністративний позов задоволено. Суд прийняв рішення про стягнення штрафу. Постановою П’ятого апеляційного адміністративного суду від 10 липня 2023 року апеляційну скаргу ТОВ "Ойл Ультра" залишено без задоволення. Тому, інспекція звернулась до Державної виконавчої служби щодо примусового стягнення штрафу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты