Криминал | 22 Февраля, 2024

Двох працівників ТЦК судитимуть за катування ухилістів

Свежие новости: Двох працівників ТЦК судитимуть за катування ухилістів

На Львівщині працівники ДБР завершили досудове розслідування тортур та незаконного позбавлення волі 4-х чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Про це у четвер, 22 лютого,  повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Обвинувальні акти направлено до суду.

У вересні минулого року до соцмережі потрапило відео побиття у приміщенні ТЦК двох чоловіків. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон із Польщею. Їх затримали прикордонники та доставили до військкомату для постановки на військовий облік.

Згодом слідство з'ясувало, що у приміщенні військкомату незаконно утримувалися ще двоє затриманих на кордоні. У РТЦК їх намагалися змусити добровільно пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували у приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – 7 днів, четвертого – 2 дні.

Військово-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалося під «спостереженням» керівника – заступника начальника одного з відділів.

Військовослужбовця-водія звинувачують у тортурах та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України).

Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП звинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України).

Обох військовослужбовців звільнено з Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та зараховано до резерву ЗСУ.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у галузі оборони Західного регіону.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости