Политика | Вознесенск, 31 Января, 2019

Досягнення минулого року і пріоритети на майбутнє – у Вознесенську відбулася велика рада

Свежие новости: Досягнення минулого року і пріоритети на майбутнє – у Вознесенську відбулася велика рада

В останній день січня у Вознесенську відбулася велика рада, скликана мером Віталієм Луковим. У залі будинку культури зібралося чимало небайдужих мешканців міста. Ініціатор зустрічі зазначив, що йому приємно, що більшість присутніх не є працівниками бюджетної сфери.

Перед тим, як виступити з доповіддю, мер продемонстрував присутнім відеоролик з досягненнями міської влади за минулий рік. Потім увазі глядачів запропонували два сюжети новин про каналізаційний колапс у Прилуках і Бердянську. Після цього Віталій Луков нарешті взяв слово, пояснивши, що такі аварії могли спіткати й Вознесенськ, якби не масштабна реконструкція колекторів. Головний меседж першої частини доповіді – нерозумно вкладати величезні кошти у ремонт доріг, якщо існує ризик пориву каналізації під ними.

Попереджуючи закиди щодо поганого стану доріг, мер доповів, що до 2019-го року в його роботі головними пріоритетами були безпека комунального господарства, освіта та медицина. Найбільшим досягненням Луков вважає реконструкцію каналізаційної системи, ремонти у школах, придбання томографа. Також міський голова похвалився, що у Вознесенську сімейні лікарі отримують одні з найвищих в Україні зарплат. Особливою ж гордістю градоначальника є залучення у минулому році додаткових коштів не з міського бюджету у розмірі понад 50 млн. грн. Саме завдяки цій сумі і вдалося реалізувати або розпочати масштабні проекти.

Головним напрямом роботи на 2019-20-й роки Віталій Луков вказав ремонт доріг: вулиця Леонова з розширенням, облаштуванням тротуару, дорожньою розміткою та необхідними дорожніми знаками; провулок Карпенка з укріпленням узбіччя, облаштуванням тротуару; вулиця Маяковського (від вул. Гетьманської,1 до вул. Маяковського,36) по вулицю Ярову (від вул. Маяковського,36 до вул. Сокольської) з облаштуванням часткового тротуару, ремонтом водостоку тощо. Також у планах на цей рік продовження капітального ремонту ЗОШ №8, заміна даху у ЗОШ №6, будівництво двох футбольних міні-полів у ЗОШ №6 та на центральному стадіоні, будівництво будинку сімейного типу, капітальний ремонт амбулаторії №1.

Ще раз повертаючись до наболілого питання стану доріг, Луков зазначив, що з початку зими вже використали рекордні 360 тонн протиожеледної суміші.

Наприкінці доповіді мер закликав земляків на виборах відкинути емоції, щоб не піддатися на популістські гасла, бо це може болісно вдарити у майбутньому.

Після виступу мера люди мали можливість поставити питання. Хто нестиме персональну відповідальність за якість відремонтованих доріг, чи вкладеться міський бюджет у 2,5 млн. грн. на ремонт даху шостої школи чи достойна у міського голови команда? Це найбільше цікавило вознесенців.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты