Политика | Николаев, 25 Февраля, 2024

До Миколаєва приїхала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

Свежие новости: До Миколаєва приїхала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

У неділю, 25 лютого, до Миколаєва з візитом приїхала міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Міністр зустрілася з головою Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та Миколаївським міським головою Олександром Сенкевичем.

Вони розповіли главі МЗС Німеччини про поточну ситуацію в Миколаєві та області, стан безпеки, кількість пошкоджених об'єктів цивільної інфраструктури та їх відновлення. Також чиновники показали зруйновану внаслідок ракетного удару будівлю Миколаївської ОВВ.

«Дякую вам за візит. Він демонструє вашу підтримку України у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Сьогодні ви на власні очі побачили військову агресію росії та переконалися, наскільки важлива для українців міжнародна допомога, щоб протистояти ворогові», – зазначив Віталій Кім.

За словами Анналени Бербок, Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Крім того, під час візиту міністерка оглянула встановлені в рамках підписаного Меморандуму між компанією Boreal Light GmbH та Миколаївською міською радою опріснювальні системи на сонячних панелях. На здійснення проекту німецька організація виділила 260 млн. грн.

 

Нагадаємо, що в рамках співпраці з Німеччиною 20 лютого між Миколаївською обласною військовою адміністрацією та Урядом землі Нижня Саксонія підписано спільну заяву про наміри партнерської співпраці. Вона передбачає гуманітарну допомогу, економічне співробітництво, співробітництво в галузі науки, освіти, культури та обмін знаннями та досвідом у розвитку двох міст.

Також Миколаївська область є однією з десяти, де реалізується Спеціальна програма допомоги Україна/ЄС стійким регіонам (SAP). Це один із проектів, які реалізує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні. Його метою є підтримка уповноважених урядових та неурядових установ у вибраних областях України для надання послуги на основі потреб базового догляду та захисту населення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости