Политика | 24 Июля, 2022

Окупанти не можуть перекинути важку техніку до Херсона - відрізані мости, – депутат облради

Свежие новости: Окупанти не можуть перекинути важку техніку до Херсона - відрізані мости, – депутат облради

Рух вантажного транспорту через Антонівський міст перекрито,  повідомив  "24 каналу" депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань. Тепер окупанти не можуть його використовувати для підвезення боєприпасів та перекидання важкої техніки.

Тому російська армія змушена використовувати з цією метою дорогу, що веде до Херсона, через Каховську ГЕС. За словами депутата, на ній є три мости – Шилова Балка, Тягінський та Дар'ївський мости. За останнім 23 липня ЗСУ завдали удару.

"Абсолютно "хірургічно", як і за Антоновським, було прошити снарядами, щоб неможливо було проходити важкою технікою", - сказав Хлань.

За його словами, після удару з'явилися кадри, на яких видно, що окупанти продовжують використовувати Дар'ївський міст, перекидаючи озброєння на невеликому транспорті. Депутат припускає, що українські артилеристи скоро це виправлять, щоб повністю перекрити всі постачання для ЗС РФ.

 
карта Антонівський міст, Дар'ївський міст, оперативне оточення Херсона, визволення Херсона
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Окупанти не можуть перекинути важку техніку до Херсона - відрізані мости, – депутат облради 
 

 

"Зараз місто Херсон відрізане від поставок важкого озброєння, важкої бронетехніки і це дає переваги нашим Збройним силам у контрнаступних діях, які відбуваються абсолютно по всій лінії фронту", - заявив Сергій Хлань.

Він також розповів, що окупанти зараз ламають голову над тим, як швидко відремонтувати Антонівський міст. Вони шукають проектну документацію на нього та фахівців, здатних спроектувати ремонт. Пошуки ведуть навіть у Криму, але поки що вони безуспішні. За словами депутата, місцеві жителі повідомляють, що росіяни панікують. Водночас ЗСУ отримали тактичні переваги, що наближають момент звільнення окупованих територій.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости