Политика | Николаев, 21 Февраля, 2023

Депутатам міськради Миколаєва пропонують звернутися до Зеленського через скасування доплат для військових

Свежие новости: Депутатам міськради Миколаєва пропонують звернутися до Зеленського через скасування доплат для військових

На розгляд депутатів Миколаївської міської ради, засідання сесії якої відбудеться 23 лютого, винесено звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради щодо відновлення виплати додаткової винагороди у розмірі 30 тисяч гривень для українських військових та силовиків, навіть якщо вони не перебувають безпосередньо на фронті.

Ініціатором такого звернення та розробником проекту рішення виступила депутатка міськради, голова комісії з питань законності Олена Кісельова.

Цим зверненням депутатам пропонується виступити проти скасування доплат для військовослужбовців. 

З 1 лютого 2023 року Міністерство оборони України скасувало додаткову винагороду в розмірі 30 тисяч гривень військовим та силовикам, які «не перебувають на передовій».

«Однак, впевнені, що саме скасування цієї доплати є абсолютно несправедливим. По-перше, визначення зон військових дій часто довільне, не враховує перебування під обстрілами з боку окупанта, ракетних атак і їх відбиття. Щоденне перебування наших військових на таких позиціях безпосередньо пов’язане з величезними ризиками для їхнього життя і здоров’я», - йдеться в документі.

Зазначається, що влада по суті вимагає знімати ці виплати з тих, хто був поранений і через це вже не може перебувати на передовій, або з тих, хто перебуває на відновленні перед поверненням до зони бойових дій. 

Значна частина згаданих доплат у розмірі 30 тисяч грн витрачаються на закупівлю спорядження, форми, нормальних бронежилетів чи спальників, на ремонт авто і приміщень, в яких змушені перебувати військовослужбовці. Закуповується й інше обладнання, необхідне для несення служби, зазначається в документі.

«Тим більше цинічно рішення Уряду щодо скорочення грошового забезпечення військових виглядає на тлі численних корупційних скандалів у Міністерстві оборони України та інших органів влади. Вимагаємо застосовувати економію коштів виключно щодо статей, які в умовах війни не є пріоритетними. По-перше, є можливість зекономити на будівництві і ремонті доріг. Їх можна буде відбудувати після Перемоги. По-друге, пропонуємо зекономити на фінансуванні т.зв. «телемарафону», телеканалів «Рада» та «Дом/Фрідом», які давно не виконують своєї функції і лише споживають бюджетні кошти, обслуговуючи владу і її приватні інтереси. По-третє, варто звернути увагу на надлишкові видатки Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора України, які варто привести у відповідність до витрат інших органів влади», - йдеться в проекті рішення.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты