Политика | Южноукраинск, 23 Декабря, 2018

Депутат-юрист Олександр Палій прокоментував хибні звинувачення щодо незаконності проведення бюджетної сесії в Южноукраїнську

Свежие новости: Депутат-юрист Олександр Палій прокоментував хибні звинувачення щодо незаконності проведення бюджетної сесії в Южноукраїнську

На 44-й сесії екс-регіналки Наталя Черьомухіна і Людмила Потапова намагалися зірвати прийняття бюджету. За їхньою дивною логікою, 42-га сесія, від ведення якої самоусунулася Людмила Дзюбенко, залишилася незакритою. Саме тому депутати нібито не мали права проводити 43-тю і 44-ту сесії, а звільнена Людмила Петрівна все ще залишається секретарем ради.

На ці звинувачення відповів Олександр Палій, якого обрали головуючим. Юрист за фахом, Олександр Васильович розклав усе по поличках, звівши нанівець недолугі аргументи опонентів.

«Де-факто це відбулося і де-юре це відбулося. Депутати голосували. Відповідно є уже на сьогоднішній день закрита 42-га сесія, є 43-я сесія, на якій депутати вирішили і достроково припинили повноваження секретаря. В першу чергу депутати приймають рішення, а посадові особи органів виконавчої влади повинні виконувати ці рішення. І коли Дзюбенко, Головченко, керівники відділів не реалізовують рішення, які прийняті депутатами, особи голосували і хтось його підписав, взяв на себе відповідальність за це, то це є пряме перешкоджання конструктивній роботі міської ради і депутатській діяльності. Тому сьогодні я вважаю, що від мене поступила конструктивна пропозиція, і ви її прекрасно чули, Дзюбенко Людмилі Петрівні: не створювати штучні перешкоди, відпустити всіх, не забороняти, вірніше, всім розпорядникам, керівникам відділів і управлінь прийняти участь у сесії, в цей період зайнятися краще внесенням відомостей до юридичної особи щодо припинення повноважень секретаря ради, оскільки де-факто і де-юре рішення є, воно прийнято 19-ма депутатами. Я говорив про те, що рішення ради – воно презюмується. Рада прийняла рішення. Допоки воно не оскаржено в судовому порядку і нема рішення суду, яке набрало законної сили, про скасування цього рішення, це рішення є дійсним», – прокоментував Палій.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты