Общество | 8 Июня, 2019

Чергова група військовослужбовців пройшла перепідготовку за Програмою НАТО

Свежие новости: Чергова група військовослужбовців пройшла перепідготовку за Програмою НАТО

6 червня відбулось вручення сертифікатів про перепідготовку військовослужбовцям, звільненим у запас або у відставку, та військовослужбовцям - учасникам АТО/ООС.

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради більш як 10 років тісно співпрацює з міжнародними організаціями, які підтримують Україну в реалізації Програми соціальної адаптації та перепідготовки колишніх професійних військовослужбовців, та таких, які невдовзі залишать ряди військових та прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільній сфері.

Менеджер Програми НАТО Крістофер Штаудт акцентував увагу на те, що НАТО розглядає підтримку України комплексно. За його словами, мова йде не лише про суто військовий аспект, а й надання допомоги у приведенні соціального захисту військовослужбовців збройних сил України до стандартів армій країн Північноатлантичного альянсу.

У Миколаєві вже декілька груп військовослужбовців отримали нові спеціальності та можливість працювати на невійськових посадах.

Чергова група складалась із 22 військовослужбовців. Переважна більшість з них під час проходження військової служби мала спеціалізацію, що дозволяла у короткий термін отримати нову професію. У такій ситуації курси за програмою «Менеджмент перевезень і логістика» відкрили унікальну можливість для слухачів адаптувати свої військові навички і знання до специфіки цивільного законодавства в галузі морських і річкових перевезень. Адже після отримання свідоцтва про закінчення навчання і проходження акредитації у Державній морській адміністрації, випускники мають великі шанси знайти престижну та високооплачувану роботу. Заняття проходили на базі Миколаївського центру підготовки плавскладу, який за рівнем оснащення є одним з кращих в регіоні.

За пів року перепідготовку пройшло майже 400 військових, а з початку дії Програми НАТО майже 10 000 колишніх військовослужбовців отримали мирні професії.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости