Политика | Николаев, 21 Января, 2023

Це шанс для Миколаєва, щоб стати кращим, — Сєнкевич про допомогу у відновленні міста

Свежие новости: Це шанс для Миколаєва, щоб стати кращим, — Сєнкевич про допомогу у відновленні міста

У міста Миколаєва з'явились можливості для розвитку, адже кризова ситуація, спричинена війною може стати поштовхом для майбутнього розвитку міста у партнерстві з західними країнами.

Про це сказав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Олександр Сєнкевич зазначив, що зараз місто тісно співпрацює з керівництвом Данії, яка надає місту фінансову та матеріальну допомогу. Наразі влада Миколаєва розробляє майбутній план відбудови міста. У міськраді сподіваються, що процес відновлення деяких об'єктів в місті розпочнетеся вже цього року. 

— Президент Володимир Зеленський у промові до керівництва Данії, попросив допомогти нам з засобами першої необхідності та майбутньої допомоги з розвитком. І вони дійсно дуже нам допомогли. В нас була дуже тісна співпраця з ними з приводу засобів першої необхідності, а також допомогою в розробці майбутнього плану відбудови. І ми почали його розробку з самого початку, з загального плану міста, який буде виступати планом майбутньої відбудови, – прокоментував Олександр Сєнкевич. 

Міський голова Миколаєва зазначає, що війна відкрила можливості для удосконалення як України, так і для Миколаєва. Він також додав, що Київський інститут економіки розробив мапу, де позначено усі зруйнуванні об'єкти міста, а отже після завершення повномасштабної війни у виконавчої влади буде напрацьований покроковий план реконструкції об'єктів Миколаєва.

— Так, у нас є план, та зараз нам потрібно завершити цю війну, але вже працюємо над документацією, процедурами та асоціаціями плануючи, що буде наступним кроком. Також в нас є онлайн-система, яку ми почали розробляти чотири роки тому і зараз ми розробили додатковий шар з Київським інститутом економіки, ми наклали мапу з руйнуванням та зробили оцінку. За нашими підрахунками збитки складають близько 900 мільйонів євро. Попри все, я зазвичай кажу що ця війна це шанс для України, щоб змінитись, я маю на увазі що це також шанс для Миколаєва, щоб стати кращим, бути кращим, – резюмував мер Миколаєва. 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты