Политика | Южноукраинск, 17 Декабря, 2018

Бюджет Южноукраїнська на 2019-й рік: замість громадських слухань – сумнівне анкетування

Свежие новости: Бюджет Южноукраїнська на 2019-й рік: замість громадських слухань – сумнівне анкетування

На офіційному сайті Южноукраїнська жителям міста пропонують взяти участь в анкетуванні (електронному або письмовому) щодо розподілу бюджету на наступний рік. Може скластися враження, що владі справді цікава громадська думка, однак на ділі це лише імітація турботи.

Так, раніше зазвичай напередодні Нового року в Южноукраїнську традиційно проводилися громадські слухання, на яких всіх охочих знайомили зі складовими бюджету, а ще можна було висловлювати свої побажання і вносити пропозиції. Цього ж року нам пропонують сумнівне анкетування.

По-перше, незрозуміло, яким чином складався список пріоритетних напрямків. Щось підказує, що тут не обійшлося без неформального головного розпорядника коштів пана Горностая. Очевидно, що на всі запропоновані напрямки вже й підрядники «потрібні» знайшлися. Наприклад, з придбанням томографа, звісно, допоміг би народний депутат Олександр Лівік, який якраз спеціалізується на придбанні медобладнання за бюджетні кошти. Інші статті витрат теж виглядають підозріло. Відчувається перекіс у бік сфери освіти. Чи не тому, що депутат Сергій Горностай позиціонує себе як друга освітян і всіляко на цьому піариться?

Недовіру викликає також можливість електронного анкетування. Над банальною накруткою голосів за «потрібні» напрямки не треба й заморочуватися: будь хто може проголосувати безліч разів.

Тому «Маю право» пропонує тим, хто справді цікавиться, як розподілятимуть бюджет-2019, прийти на засідання профільної депутатської комісії 19 грудня о 10.00 та сесію міської ради 20 грудня о 10.00.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости