Общество | Первомайск, 3 Февраля, 2021

Будівля «Епіцентру», на якій сталася пожежа, не була введена в експлуатацію

Свежие новости: Будівля «Епіцентру», на якій сталася пожежа, не була введена в експлуатацію Будівля «Епіцентру», на якій сталася пожежа, не була введена в експлуатацію

Будівля торговельного центру «Епіцентр» у місті Первомайськ на Миколаївщині не була введена в експлуатацію. Про це в коментарі виданню Mind розповів співзасновник UrbanData Сергій Сарайчиков з посиланням на державний реєстр.

«Згідно з даними Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, об’єкт м. Первомайськ, вул. Федора Достоєвського, 2-Б/2, отримав дозвіл на виконання будівельних робіт лише 28.10.20 року. Даних про сертифікат вводу в експлуатацію в e-системі немає», – розповів Сергій Сарайчиков.

За його словами, це не поодинокий випадок з «Епіцентром».

«На цей час у базі ДАБІ є близько 170 згадок про «Епіцентр», де є й «відмови». Я проаналізував 32 об’єкти «Епіцентру», 8 з них не мають сертифікату про ввід в експлуатацію, хоча ці об’єкти функціонують. Наприклад, всі магазини в Миколаївській області – без сертифікатів», – зазначив Сарайчиков.

Введення об'єкта в експлуатацію – процедура, яку потрібно пройти перед початком експлуатації будь-якої будівлі або споруди. Саме ця документація, видана ДАБІ, дає власнику право підключити комунікації: світло, воду, опалення та каналізацію.

 

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости