Криминал | 27 Октября, 2023

Арештанти Сумського СІЗО в інтернеті обманювали покупців, які шукали автомобілі для ЗСУ

Свежие новости: Арештанти Сумського СІЗО в інтернеті обманювали покупців, які шукали автомобілі для ЗСУ

Арештанти Сумського СІЗО ошукували громадян під приводом продажу автомобілів в інтернеті.

Про це повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Організували шахрайську схему двоє мешканців Сумщини віком 28 та 35 років. Фігуранти, раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів, наразі відбувають покарання. Залучивши до злочинної діяльності спільників з «волі», шахраї розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах.

Основною умовою купівлі була передплата у розмірі від 2 до 10 тисяч гривень. Для переказу коштів зловмисники надавали номери підконтрольних банківських рахунків. Отримавши гроші клієнтів, фігуранти переставали виходити на зв’язок.

Наразі встановлено 10 потерпілих, у тому числі військовослужбовців ЗСУ, яких встигли ошукати злочинці. Загальна сума збитків становить близько 200 тисяч гривень.

Поліцейські провели 13 обшуків в оселях фігурантів та місцях відбування покарання. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости