Криминал | 27 Октября, 2023

В Німеччині заарештували підприємця, який постачав до рф двигуни для «орланів»

Свежие новости: В Німеччині заарештували підприємця, який постачав до рф двигуни для «орланів»

Підприємця з центральної Німеччини 25 жовтня арештували за підозрою в постачанні росії двигунів для безпілотників “Орлан-10” у порушення санкцій. Він перебуває під слідством.

Стверджується, що у 2022 та 2023 роках він постачав моделі авіаційних двигунів, електронні компоненти та інші матеріали через посередника в Гонконзі компанії, що базується в санкт-петербурзі.

За даними слідства, авіаційні двигуни тієї моделі, яку німецький підприємець збував у росію, використовуються зокрема в російських розвідувальних безпілотниках “Орлан-10”. Їх російські окупанти використовують у війні проти України для наведення артилерійського вогню.

Слідчі управління карного розшуку митниці вилучили у компанії обвинуваченого загалом 120 таких двигунів ще влітку 2023 року, запобігши таким чином можливому експорту до росії.

Крім того, підприємця звинувачують у незаконному вивезенні з Німеччини двох дорогих автомобілів. Вони теж нібито були ввезені в росію через Гонконг, що порушує санкційний режим ЄС.

Згідно з повідомленням, вартість усіх незаконно вивезених товарів становить близько 2 мільйонів євро. Німецькі правоохоронці також провели обшуки в шести житлових і офісних приміщеннях, пов’язаних з обвинуваченим.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты