Политика | Николаев, 15 Мая, 2018

Андрій Вадатурський: "Як вирішити багаторічний конфлікт між містом і портом?"

Свежие новости: Андрій Вадатурський: Андрій Вадатурський: "Як вирішити багаторічний конфлікт між містом і портом?"

Паромна переправа і частина портових зборів – містам на річках замість викинутих на вітер 160 мільйонів АМПУ або Як вирішити багаторічний конфлікт між містом і портом?

Про це повідомив народний депутат України Андрій Вадатурський на своїй сторінці в Facebook.

Паромна переправа і частина портових зборів – містам на річках  замість викинутих на вітер 160 мільйонів АМПУ
або Як вирішити багаторічний конфлікт між містом і портом?

Особливо актуально в контексті загострення проблеми аварійності миколаївських мостів.

Днями звернувся до керівника ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіса Вецкаганса та мера Миколаєва Олександра Сєнкевича з пропозицією націлитися на реалізацію проекту, який звільнить аварійні мости і вулиці міста від транзиту тисяч вантажівок. Замість того, щоб безглуздо викидати 160 мільйонів! на будівництво ще однієї стоянки, яка не вирішить жодної з миколаївських проблем, а навпаки – може створити додаткові.

Адже чи знали ви, що станом на сьогодні в Миколаєві місця відстою забезпечені для 1700 одиниць великовантажного транспорту при максимальній потребі у 1500? Проблема аж ніяк не у відсутності стоянок, а у логістиці і у тому, що Миколаїв, як портове місто, не отримує достойної компенсації від діяльності цих самих портів, щоб мати більші можливості для розбудови інфраструктури.

Саме тому, по-перше, я пропоную звільнити місто від транзиту вантажівок, побудувавши для них паромну переправу в районі сіл Сливине та Соснове. Тим самим вдасться, як говорять, спіймати одразу декількох зайців:

значно розвантажити автошляхи,

зменшити ризики від аварійності миколаївських мостів – Південнобузького та Інгульського;

дати можливість місту заробляти кошти, які в подальшому можна спрямувати на будівництво об’їзної дороги, ремонт автошляхів, мостів тощо...

Детальніше про ідею розповів в новій публікації для блогу за посиланням – https://news.pn/ru/blogs/199303

Друга пропозиція, закладена в законопроекті №2475а-4 (вдосконалений 2475а-3) «Про внутрішній водний транспорт» і полягає у тому, щоб такі міста як Миколаїв заробляли кошти від товарів, прямуючих як в морські, так і в річкові порти.

Мова йде про справедливий розподіл портових зборів за формулою: 80% - АМПУ на утримання глибин портів, 10% - АМПУ на річкову інфраструктуру, 5% - в місцеві бюджети територіальних громад, де знаходяться морські порти, і 5% - містам з річковими портами.

Це означає, що вже сьогодні Миколаїв може отримати 40-60 мільйонів гривень, а Вознесенськ – до 18 мільйонів на розвиток своєї інфраструктури. В такому разі це буде насправді комплексний підхід до вирішення існуючих проблем, який зробить річку привабливою для транспортування вантажів та перевезення пасажирів, розвантаживши таким чином автошляхи.

Запрошую до дискусії миколаївських депутатів всіх рівнів. Закликаю не зважати на те, як будівництво якогось «логістичного центру», що виявляється звичайним місцем відстою для фур, сьогодні виставляють за єдине вірне рішення. Це маніпуляція, не більше.

Давайте разом відпрацюємо дієве рішення та розв’яжемо багаторічний конфлікт між містом і портом, що піде на користь в першу чергу громадам.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты