Спорт | 22 Февраля, 2023

Анастасія Меркушина: «Я теж бачила, як свого часу принижували наших олімпійських чемпіонок»

Свежие новости: Анастасія Меркушина: «Я теж бачила, як свого часу принижували наших олімпійських чемпіонок»

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина поділилася думками про те, як її сестра Олександра сприймає негативні коментарі в інтернеті.

– Усе почалося з посту про хейт, який опублікувала Олександра в інстаграмі. Говорила вона там про своє ставлення до цього явища, але насправді, і це підтверджує ваш коментар «За кожною старшою сестрою, яка терпить усе, є молодша, яка закриває усім рота і робить те, що хоче». Йшлося швидше про критику на вашу адресу? 

 

– Не варто забувати, що Олександра у спорті ледь не з народження, як і я. І у нас однакові відчуття. І ви уявіть, коли дитина років десяти, яка ще не вміє фільтрувати інформацію, заходить на профільний сайт, тому що вона пишається своєю сестрою і їй хочеться розділити свою гордість з іншими, тому що вона вважає, що її сестра найкраща, що може і не бути правдою, але їй так здається, і після усього того, що вона бачила, скільки сил я вкладаю, скільки пашу на тренуваннях, вона читає про мене, м’яко кажучи, не дуже приємні речі. 

Що таке професійний спорт? У десять років це вже початок підготовки, в тринадцять – це по два повноцінних тренування на день, решта це сон і кілька годин ввечері на навчання спочатку у школі, потім в університеті.

У мене і дитинства по суті не було, підлітковий період взагалі пропущений, вільного часу немає, відпустка два тижні на рік, особисте життя важко побудувати, про якісь тусовки я взагалі мовчу.

Це все було достатньо складно для мене принаймні, сестра це бачила і розуміла, який важкий шлях необхідно подолати. І ось вона заходить на сайт чи в соцмережі після якоїсь гонки й замість слів підтримки бачить тонни хейту. І вона робить висновки, що має бути першочерговою мотивацією: відпрацювати на совість і отримати результат, яким можеш пишатися ти й не тільки ти, чи сатисфакція вболівальників.

Я теж бачила, як свого часу принижували наших олімпійських чемпіонок. Сьогодні ти – на п’єдесталі й ти герой, а минає кілька тижнів і ти вже нікчема. Це неприємно і це важко зрозуміти сестрі, як і мені свого часу. Але з іншого боку вона знає, що є вболівальники, які її підтримають незважаючи ні на що, і вона, звичайно, це дуже цінує, - сказала Меркушина.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты