Политика | 16 Января, 2024

«Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми воюватимемо лопатами», - Кулеба

Свежие новости: «Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми воюватимемо лопатами», - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що "час спливає" для ухвалення Конгресом нової угоди про фінансування для збільшення військової допомоги Україні, при цьому додав, що навіть якщо закінчиться зброя, українці "воюватимуть лопатами".

Кулеба заявив, що більше грошей для України потенційно допоможе уникнути прямої конфронтації між НАТО та Росією, до якої будуть змушені втрутитися американські війська.

"Якою б не була ціна підтримки України зараз, ціна виправлення безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою".

"Якщо Захід не може зупинити Росію в Україні, то кого ще він може зупинити в інших частинах світу?"

"Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми воюватимемо лопатами, тому що на кону для України стоїть існування цієї нації", - сказав він.

Під тиском думки про те, що одного дня Україні доведеться вести переговори з Росією, Кулеба виключив будь-які переговори з режимом Путіна, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою.

Він визнав, що російські військові "засвоїли уроки" і тепер "набагато краще пристосовані до цієї війни", але передбачив "більше поразок" для Росії цього року.

За останні тижні російські війська стали впевненішими на полі бою, захопивши невеликі ділянки території на сході України навколо міста Авдіївка, за яке точаться бої.

Однак міністр закордонних справ України заявив, що ці "мінімальні" успіхи Росії дісталися "надзвичайно високою ціною" і відкинув думку про те, що Росія зараз має перевагу на полі бою.

Видання зазначає, що останніми місяцями Україна запускала безпілотники з вибухівкою за цілями в Росії.

Кулеба відмовився прямо коментувати ці атаки, проте натякнув, що Київ намагається показати, що війна в Україні має негативний вплив для Росії.

"Президент Путін повинен пояснити своєму народу, чому все це відбувається... Я думаю, що корисно час від часу змушувати їх (жителів Росії - ред.) усвідомлювати, що реальність за межами їхніх телевізорів відрізняється і може бути набагато гіршою, ніж їхня пропаганда", - резюмував він.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости