Политика | Вознесенск, 4 Мая, 2018

Звернення директора КП «СОМ» до мешканців міста Вознесенськ

Свежие новости: Звернення директора КП «СОМ» до мешканців міста Вознесенськ

Шановні мешканці  м. Вознесенська!

 

Комунальне підприємство «Санітарна очистка міста» вкотре доводить до Вашого відома, що до складу  звичних ТПВ (морфологічного складу твердих побутових відходів) відносяться: харчові відходи – 67 %, будівельне сміття – 3%, деревина та сегменти меблів – 7 %, макулатура, склобій, метали, та полімерні вироби – 15 %, кімнатний і дворовий змет та рослинні відходи – 8 %. Тобто, враховуючи коефіцієнт ущільнення, середня норма утворення ТПВ на 1-го чол. складає 640 кг на рік. З них харчові відходи - 429 кг на рік, будівельне сміття – 19 кг на рік, кімнатний і дворовий змет та рослинні відходи  - 51 кг на рік.

Нас турбує халатне ставлення деяких жителів міста, які бездумно вивозять необмежену кількість будівельного сміття, бадилля, бур`яни, траву, гілля з присадибних ділянок приватних будинків і з прилеглих територій ОСББ та висипають біля контейнерних майданчиків, створюючи несанкціоновані звалища, цілеспрямовано порушуючи діючі норми законодавства України про відходи. Дане сміття не впорядковане, а найголовніше - не тароване в мішках, пакетах, хоча процедура пакетування сміття почалася у нас кілька років тому. Якщо Ви, вже і виносите це сміття, то приділяйте увагу таруванню, фасуванню, на крайній випадок зв`язці, порубці гілок та бадилля  для швидкого завантаження з контейнерних майданчиків. Те, що Ви зносите до контейнерів, не вписується у жодні рамки.

З метою виховання у людей культури поводження з ТПВ, та уникнення звалищ біля контейнерних майданчиків буде вестись спостереження. У разі фіксації факту порушення поводження з ТПВ НЕТАРОВАНЕ СМІТТЯ ПОВЕРНЕМО ВЛАСНИКУ.

Враховуючи все вищевказане, сподіваємось, на розуміння до нашого звернення на предмет тарування, упорядкування складу сміття рослинного походження та будівельного сміття для полегшення праці наших робітників та своєчасного вивезення сміття, тим самим забезпечуючи чистоту вулиць нашого міста!

Колектив підприємства  КП «Санітарна очистка міста» з оптимізмом розраховує на Вашу підтримку та  порозуміння.

З повагою, директор КП «СОМ» Ольхов О.В.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости