Политика | Николаев, 20 Июня, 2016

Активисты под стенами Николаевской ОГА приняли резолюцию с требованиями

Свежие новости: Активисты под стенами Николаевской ОГА приняли резолюцию с требованиями

На своей странице в Фейсбук Игорь Блошко сообщает, о том, что николаевские активисты, митингующие до стенами Николаевской ОГА, на общем собрании приняли резолюцию с требованиями. 

Официального подтверждения об увольнении первых лиц мы не видим. Ограничения одним увольнением, тоже не достаточно, за ним должна следовать юридическая ответственность, — отмечает активист.

Митингующие требуют, чтобы новый губернатор, прокурор и глава Нацполиции области были люди, назначены по рекомендации общественности после обсуждения их кандидатур, а не пришедшие  из Киева по кумовству, знакомству или за деньги.

— Если мы говорим о смене системы, то давайте это начинать с процедуры назначения руководителей.

Р Е З О Л Ю Ц І Я

загальних зборів громади Миколаївської області

З 13 червня 2016 року, у м. Миколаєві, біля приміщення ОДА, триває безстрокова цілодобова акція протесту проти дій високопосадовців, причетних до корупції та сепаратизму в нашому регіоні. Громада області підтримує акцію та всіляко сприяє її вимогам.

Жахливий рівень корупції, зрощення влади зі злочинцями, очолювання першими керівниками, у тому числі силових структур, злочинних схем, змусив громадські організації протистояти такому явищу, згуртуватись в один громадський рух — «Миколаїв SOS». Спільними зусиллями з громадянами регіону, ми відстоюємо демократичні, соціальні та правові цінності нашої держави.

Протягом двох останніх років громадськість міста численними зверненнями, публікаціями у ЗМІ, врешті протестами привертала увагу до неправомірних та корупційних діянь можновладців. І тільки після корупційних скандалів в області, які стали резонансними, змусило Президента України звернути увагу на такий стан справ, під час візиту до Миколаєва 15.06.2016 року. Ним було оголошено про звільнення з посади голови облдержадміністрації Вадима Мерікова, запропоновано також Генеральному прокурору України, Голові національної поліції України терміново розглянути питання про доцільність перебування на своїх посадах керівника обласної поліції Віталія Гончарова та прокурора області В’ячеслава Кривов’яза. Проведення перевірки їх діяльності.

Час спливає, але громада не бачить офіційних рішень про звільнення з посад вказаних осіб. Не бачимо розслідування та викриття їхніх спільників, які залишаються ланцюгом злочинних прибутків від корупційних дій. Зокрема, у медицині, соціальному захисті населення та інших галузях. Було замовчено про звільнення та негайного проведення перевірки службової діяльності щодо керівників обласних управлінь охорони здоров’я – Капусти М.О. та соціального захисту населення – Сивопляс О.В.

Проте, у ЗМІ з’являються публікації про можливе призначення Мерікова В.І. на вищестоящу посаду, керівник поліції області Гончаров В.В. відсторонений від виконання обов’язків тимчасово, а прокурор області Кривов’яз В.П. взагалі відмовився залишати посаду і виконує свої обов’язки у повному обсязі. Такі обставини не можуть далі залишатися поза увагою.

Корупціонери намагаються протистояти вимогам громади жити по-новому, не підтримують ідеї Майдану з демократичних, соціальних та правових цінностей!

Обставини, які сьогодні склалися на Миколаївщині, турбують все населення регіону.

ЗАГАЛЬНІ  ЗБОРИ  ГРОМАДИ  ОБЛАСТІ ВИМАГАЮТЬ:

Офіційно оголосити рішення щодо звільнення із займаних посад Мерікова В.І., Гончарова В.В., Кривов’яза В.П., Капусти М.О., Сивопляс О.В. Заборонити вказаним особам обіймати певні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування протягом наступних 5 років.

Забезпечити гласне та прозоре розслідування за участю громадськості, щодо перевірки виконання службових обов’язків, головою облдержадміністрації Меріковим В.І., керівником обласної поліції Гончаровим В.В., прокурором області Кривов’язом В.П., керівниками обласної служби охорони здоров’я Капустою М.О. та управління соціального захисту населення Сивопляс О.В.

НЕГАЙНО створити комісію з проведення прозорого конкурсу за участю громадськості з публічним обговоренням кандидатур на посаду голови облдержадміністрації, прокурора області, керівника обласної поліції та інших органів виконавчої влади.

Довести до відома вимоги громади Миколаївської області до Президента України, Прем’єр-міністра України, народних депутатів України, міністерств, комітетів Верховної Ради України, Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Генерального прокурора України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости