Политика | 2 Июля, 2023

ЗСУ просунулися на флангах навколо Бахмута

Свежие новости: ЗСУ просунулися на флангах навколо Бахмута

Представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що українська армія має просування на флангах навколо Бахмута (Донецька область).

За його словами, з найбільшим тиском окупанти стикаються у південних та північних зонах навколо міста. У самому Бахмуті міські бої відсутні, на території діють українські снайпери та інші підрозділи, про діяльність яких повідомлять пізніше, уточнив Черевий в ефірі  телемарафону

"Міських інтенсивних боїв там немає, там діють наші снайперські групи, деякі інші підрозділи, про які можна буде згодом сказати. Масивний натиск триває на південних і північних флангах навколо міста. Там у нас є просування. Коли ми його верифікуємо, закріпимося - Деталі розповімо", - сказав він. 

Представник Східного угруповання військ ЗСУ констатував, що за підсумками 10 місяців активних боїв за Бахмут ситуація докорінно змінилася: тепер ініціатива належить Україні, проте ЗСУ тиснуть на окупантів, виходячи з протилежної тактики – використовують усі досягнення та розробки військової науки.

Зокрема, застосовують БПЛА, високоточні системи у комбінації з розвідкою, щоб вдало проходити через заміновані поля: "І крок за кроком, без авральних дій, які можуть призвести до великих втрат, просуваємось. І в принципі виконуємо поставлені завдання з напору на ворога ", - сказав Череватий.

Він зазначив, що попередній "фронтовий" тиждень став вдалим для ЗСУ - брати в полон ворога вдавалося майже щодобово. Сьогодні українська армія також взяла в полон одного окупанта, однак це не показовий результат: раніше було десь 8-10 росіян за добу: "Це різного типу підрозділу як регулярної армії противника, так і приватної компанії ветерани, де були люди з кримінальним минулим", - уточнив Череватий. 

За його словами, йдеться не про високомотивованих чи високопідготовлених фахівців, а скоріше про людей малодосвідчених, не високого соціального статусу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты