Политика | 23 Августа, 2023

ЗСУ наближаються до другої лінії оборони ворога, яка може бути слабшою, – ISW

Свежие новости: ЗСУ наближаються до другої лінії оборони ворога, яка може бути слабшою, – ISW

Успіхи ЗСУ в районі Роботиного наближають контрнаступ до другої лінії оборони росіян. Передбачається, що вона може бути відносно легшою за першу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти не помітили прибуття якихось нових російських з'єднань або частин до Запорізької області. Виняток – бічне перекидання ворожих частин 7-ї дивізії ВДВ та прибуття елементів батальйону «Ахмат-Південь» у серпні.

Аналітики відзначають, що відсутність помітних російських з'єднань і частин на другорядних рубежах оборони на заході Запорізької області може вказувати на те, що ці позиції можуть зайняти елементи частин і з'єднань, які вже брали участь у бойових діях.

Крім того, як зазначили експерти, 22-а та 45-а бригади спецназівців росіян займають позиції на першій лінії оборони. Більше того, згідно зі звітами контратак росіян, спецназ може займати позиції і на другій лінії оборони.

«Сили, які проводять тактичні контратаки проти ЗСУ у Запорізькій області, значною мірою деградували. У Росії спостерігається нестача оперативних резервів. Фіксуються обмежені перекидання військ на захід Запорізької області. На другій лінії оборони незадіяні з'єднання», – йдеться у звіті.

Це, зазначають фахівці, дозволяє припустити, що друга лінія російської оборони може бути значно менше захищеною.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты