Политика | 16 Сентября, 2022

ЗСУ на півдні знищили понад 70 росіян, п’ять танків та іншу техніку, — командування

Свежие новости: ЗСУ на півдні знищили понад 70 росіян, п’ять танків та іншу техніку, — командування

Українські військові протягом 15 вересня на південному фронті знищили 71 російського окупанта, а також 27 одиниць озброєння та техніки росіян.

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

Там підтвердили, що за день російсько-окупаційні війська на півдні втратили:

  • 5 танків;
  • 14 одиниць автобронетехніки;
  • реактивну систему залпового вогню «Град»;
  • самохідну артилерійсько-мінометну установку «Нона-С»;
  • самохідну артустановку «Гвоздика»;
  • зенітну самохідну установку «Шилка»;
  • дві гаубиці «Мста-Б»;
  • два міномети калібру 120 мм.

Крім того, авіація Збройних сил України завдала 9 ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 330 вогневих завдань по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки.

Крім того, українські військові атакували склад боєприпасів в Бериславському районі, Каховський міст, п’ять понтонних переправ біля Дар’ївки, Садового, Нової Каховки.

У Чорному морі чатують 3 надводні ракетоносії та один підводний. Вони оснащені загалом 28 ракетами типу «Калібр.

У командуванні кажуть, що обстановка залишається складною, але контрольованою. По всій лінії зіткнення тривають бої. У пріоритеті перебувають тактика контрбатарейної боротьби, ракетно-артилерійські та авіаційні удари як по позиціях на лінії зіткнення, так і по тилових районах.

Російські війська ведуть повітряну розвідку позицій українських військ, обʼєктів критичної та стратегічної інфраструктури, логістичних і транспортних вузлів. Водночас вони використовують безпілотники не тільки для розвідки, а й для нанесення уражень.

Протягом бойового дня росіяни завдали 3 авіаудари по позиціях українських військ та обстріляли 4 ракетами мирні населені пункти.

У командуванні кажуть, що мешканцям тимчасово окупованих територій треба утриматись від відвідування громадських місць в період з 17 по 20 вересня задля недопущення здійснення воєнного злочину «під чужим прапором».

— Окупаційними військами готуються диверсії з використанням однострою Збройних Сил України та державного прапора. Ворог намагатиметься дискредитувати наші підрозділи інсценуванням негідних вчинків та провокацій, — йдеться у повідомленні.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты