Политика | 8 Октября, 2023

ЗСУ мали успіх на Бахмутському напрямку, - Генштаб

Свежие новости: ЗСУ мали успіх на Бахмутському напрямку, - Генштаб

Збройні сили продовжують оборонятися на сході та півдні України, а також наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Минулої доби на фронті сталося 68 бойових зіткнень,  повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 8 жовтня.

5 жовтня 2023, 12:39 Зазначається, що ворог завдав вісім ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та цивільних об'єктів.

 

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСГВ) Північ на Волинському та Поліському напрямах оперативна ситуація без істотних змін. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області. 

У зоні відповідальності ОСГВ Хортиця на Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 13 атак окупантів у районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області, на Лиманському – шість атак у районі Макіївки Луганської області. 

На Бахмутському напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене становище у районі Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСГВ Таврія на Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог здійснив понад 20 невдалих атак у районах Авдіївки, Першотравневого, Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили близько десяти атак армії РФ у районах населених пунктів Водяне та Золота Нива Донецької області. 

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних (штурмових) дій на Бахмутському напрямку. Мали частковий успіх на північний схід від Андріївки Донецької області", - зазначили в Генштабі. 

У зоні відповідальності ОСГВ Одеса на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно вражають тили супротивника.

Минулої доби українська авіація завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, і п'яти - по зенітно-ракетних комплексах. Знищено чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня. 

Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб, район зосередження особового складу та станцію РЕБ росіян.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости