Политика | 8 Октября, 2023

Аналітики ISW розповіли, чим вигідна для Путіна ситуація в Ізраїлі

Свежие новости: Аналітики ISW розповіли, чим вигідна для Путіна ситуація в Ізраїлі

За даними аналітиків, президент РФ Володимир Путін використовує атаку ХАМАС на Ізраїль для поширення наративів, спрямованих на зменшення підтримки та уваги США та Заходу до України.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни .

Як розповіли фахівці, у Кремлі активізували кілька інформаційних операцій після нападу ХАМАСу. Зокрема, йдеться про звинувачення Заходу у зневазі до конфліктів на Близькому Сході на користь підтримки України.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що США та їх союзникам необхідно було б "зайнятися палестино-ізраїльським врегулюванням", а не "втручатися" у справи Росії та надавати Україні військову допомогу.

У свою чергу, МЗС РФ звинуватило Захід у блокуванні зусиль, що спричинило ескалацію насильства, поклавши відповідальність за нинішні бойові дії в Ізраїлі на Захід.

Також аналітики наголосили, що ці наративи Кремля спрямовані на західну аудиторію, щоб посіяти сумніви щодо надання військової підтримки Україні. Водночас, росіяни прагнуть деморалізувати українське суспільство, стверджуючи, що Україна втратить міжнародну підтримку, а також намагаються запевнити російську аудиторію в тому, що міжнародна спільнота проігнорує військові зусилля України.

При цьому фахівці попередили, що російська інформаційна кампанія триватиме найближчими тижнями.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости