Политика | Николаев, 6 Апреля, 2023

Зеленського просять присвоїти звання Героя України загиблому 19-річному тероборонівцю з Миколаєва

Свежие новости: Зеленського просять присвоїти звання Героя України загиблому 19-річному тероборонівцю з Миколаєва Зеленського просять присвоїти звання Героя України загиблому 19-річному тероборонівцю з Миколаєва

На сайті Офісу Президента з’явилася петиція з проханням присвоїти посмертно звання Героя України 19-річному миколаївцю Сергію Козловському (позивний «Коптер»), який загинув, отримавши поранення на херсонському напрямку.

Петиція була опублікована ще 14 лютого. Станом на 13 годину 6 квітня вона набрала 3 тисячі 339 голосів з 25 тисяч необхідних для розгляду. На підпис залишилося 39 днів.

Солдат Сергій Козловський 2002 року народження був стрільцем 123-ї бригади територіальної оборони. Уродженець Миколаєва з перших днів війни зі зброєю в руках став на захист нашої Батьківщини в свої 19 років. 2 липня 2022 року отримав тяжке поранення, та помер через 24 дні.

«Побратими згадують Його як мужнього та хороброго воїна. Як кожен український піхотинець він був в авангарді відновлення територіальної цілісності України, звільняючи від ворога населенні пункти один за одним, повертаючи людям свободу та віру в краще майбутнє. Коптер мужньо стояв на обороні міста Миколаїв і виконував усі функції для захисту свого міста, щоб окупантська погань не мала шансу зайти до міста. Щойно межі міста були відбиті, Сергій за першої нагоди вступив до Штурмової роти ТРО 189 батальйону та був відряджений до 59 бригади Збройних сил України для мужнього утримання нульових позицій та штурму села Новопетрівка та села Любомирівка у Херсонському напрямку. На жаль, при черговому обстрілі наших позицій Сергій отримав поранення в голову. Після евакуації лікарі місяць виборювали його життя. На жаль, Сергій не побачив звільнення Херсону», — відзначає автор петиції Юрій Гуднін.

У Сергія залишилася мати та вітчим.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты