Политика | Николаев, 6 Апреля, 2023

З бюджету Миколаєва планують компенсувати кошти на надгробки родинам воїнів, яких ховають не на військовому кладовищі

Свежие новости: З бюджету Миколаєва планують компенсувати кошти на надгробки родинам воїнів, яких ховають не на військовому кладовищі

В Миколаєві сім'ям загиблих воїнів, які вирішили ховати їх на військовому секторі кладовища в Матвіївці планують за бюджетні кошти встановлювати однотипні надгробні плити. Крім того, пропонується компенсація для сімей, які поховали воїнів на інших ділянках кладовища. 

Про це йшла мова у четвер, 6 квітня, під час засідання комісії з питань з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко розповів, що у міській програмі «Соціальний захист» вже був пункт про встановлення надгробків, але Сергій Василенко пропонує доповнення, зокрема встановлення однотипних надгробків на військовому секторі кладовища в Матвіївці. Згідно з цим доповненням, родини загиблих воїнів матимуть можливість вибору: якщо воїн похований на військовому секторі в Матвіївці, міська влада встановить надгробки за кошти міського бюджету. У разі, якщо поховання відбулося на іншому секторі, родина зможе отримати компенсацію на цю суму.

– Прошу вас включити питання про внесення змін та доповнень про рішення міської ради про затвердження міської програми «Соціальний захист». Ця терміновість пов'язана з тим, що пішов другий рік війни і ми розуміємо, що люди, які загинули в перші дні та місяці війни будуть ставити питання про встановлення надгробків. Пункт про становлення надгробків у нас був в програмі, але пропонується доповнення, що у зв'язку з тим, що на кладовищі в Матвіївці виділений військовий сектор є пропозиція встановлювати однотипні надгробки. Людина  зможе  обирати, якщо воїна поховали не на військовому секторі заховали, а на іншому, то сім'я зможе отримати на цю суму компенсацію. Якщо людина поховала воїна на військовому секторі в Матвіївці, тоді їм за міські кошти будуть встановлені надгробки, – доповів Сергій Василенко. 

Члени комісії погодили зміни до міської програми «Соціальний захист» та винесли це питання на розгляд сесії Миколаївської міської ради.  

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости