Политика | 29 Января, 2024

Зеленський запропонував передати Україні соцдопомогу ЄС для біженців

Свежие новости: Зеленський запропонував передати Україні соцдопомогу ЄС для біженців

Президент Володимир Зеленський заявив, що було б краще, якби гроші, які країни Європи надають українським біженцям, передавали б Україні, а сама країна їх розподіляла між людьми.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Журналістка запитала Зеленського, як він ставиться до чоловіків призовного віку, які виїхали з України. За її словами, лише у Німеччині перебувають близько 200 тисяч таких чоловіків. У відповідь президент попросив не узагальнювати питання українських біженців, зокрема чоловіків.

«Адже тут дуже багато різних деталей: є люди, які виїхали з різних причин і мали законодавчі причини та можливості виїхати, є люди немобілізаційного віку, є студенти, які поїхали раніше є», - сказав Зеленський.

Після цього журналістка зазначила, що в Німеччині тривають дискусії про те, чи варто виплачувати допомогу чоловікам призовного віку, які виїхали з України. Президент відповів, що це рішення Німеччина має ухвалити самостійно.

«Є такий момент: людина виїхала з України і отримує допомогу від Німеччини. Але буває таке, що людина отримує підтримку і від вас, і від нас. І тому я завжди казав, що для нас було б набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, надаючи гроші до бюджету України. А потім уже Україна перерозподіляла б ці гроші залежно від того, де знаходиться ця людина», - заявив Зеленський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты