Политика | 20 Декабря, 2023

Зеленський вважає, що для українців за кордоном можна дозволити множинне громадянство

Свежие новости: Зеленський вважає, що для українців за кордоном можна дозволити множинне громадянство

Президент Володимир Зеленський закликав українців за кордоном не відмовлятися від громадянства України.

Про це він розповів на прес-конференції.

- Про множинне громадянство я говорив ще до початку повномасштабної війни, це було в нашій програмі. Я дійсно вважаю, що це нормально, і я вважаю, що українців дійсно є 60 мільйонів у світі.

- І не всім обов’язково жити в Україні, у них є історія, і свої сім’ї, хтось народився в Канаді в США, але ми маємо дати їм можливість підтримувати Україну, відчувати, що вони українці, допомагати, відкривати бізнеси тут, сплачувати податки. Все це точно іде в плюс Україні.

Він закликав жінок з дітьми, які працевлаштовуються за кордоном, не спішити відмовлятися від громадянства України і множинне громадянство може вирішити це питання.

- Ми повинні захищати всіх громадян України. Я вважаю, більшість людей приїде, коли буде потужніша ППО. Багато приїде, я не знаю, чи більшість. Складно сказати, бо там є у людей працевлаштування, діти пішли в школи тощо. Друге, що буде впливати – це зменшення підтримки від європейських країн людям, які виїхали, - вважає Зеленський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости