Политика | 11 Июля, 2023

Зеленський розкритикував НАТО за кулуарні переговори щодо України

Свежие новости: Зеленський розкритикував НАТО за кулуарні переговори щодо України

Президент Володимир Зеленський жорстко звернувся до членів НАТО через їхню позицію щодо нашої країни. Київ отримав сигнал, що союзники у кулуарах обговорюють формулювання на саміті без України.

Про це повідомляє Telegram-канал глави держави.

«Ми цінуємо наших союзників. Ми цінуємо нашу спільну безпеку. І ми завжди цінуємо відкриту розмову. Україна буде представлена ​​у Вільнюсі, на саміті НАТО. Тому що це повага. Але Україна теж заслуговує на повагу. Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України», – написав Зеленський.

Президент підкреслив, що це формулювання лише на запрошення, а не на членство України.

«Безпрецедентно та абсурдно – коли немає жодних часових рамок ані для запрошення(!), ані для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України...» - наголосив Зеленський.

За словами глави держави, це схоже на те, що союзники не мають ані готовності запросити Україну до НАТО, ані зробити її членом Альянсу.

«А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах з Росією. А для Росії це означає мотивацію і надалі продовжувати свій терор. Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорюватиму це на саміті», - підсумував Зеленський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости