Политика | 25 Октября, 2019

Зеленський підписав закон, завдяки якому депутатів-прогульників позбавлятимуть грошей

Свежие новости: Зеленський підписав закон, завдяки якому депутатів-прогульників позбавлятимуть грошей

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про покарання депутатів за прогули, йдеться в повідомленні на сайті Верховної Ради. Парламентарії позбудуться компенсації витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень.

«Повернуто з підписом від президента», – йдеться в повідомленні.

Законом встановлюється, що якщо народний депутат протягом календарного місяця під час чергової сесії Ради без поважних причин не бере безпосередньої участі в понад 30% голосувань при прийнятті рішень парламенту на пленарних засіданнях або в понад 50% засідань комітету Ради, до складу якого він обраний, такому депутату не відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Як відомо, кожен народний депутат щомісяця отримує від держави кошти для компенсації вартості проїзду, оренди житла або найму готельного номера, а також йому відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, в розмірі місячної заробітної плати народного депутата, які не підлягають оподаткуванню.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты