Криминал | Николаев, 21 Июля, 2023

«Здав» окупантам односельців і спостерігав за їх катуванням: затриманого на Миколаївщині колаборанта взяли під варту

Свежие новости: «Здав» окупантам односельців і спостерігав за їх катуванням: затриманого на Миколаївщині колаборанта взяли під варту

 

Суд відправив до слідчого ізолятору жителя звільненого села в Миколаївській області, який «здав» окупантам своїх односельців і спостерігав за їх катуванням.

Про це повідомили у пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, в період окупації одного з сіл Миколаївського району, троє місцевих мешканців демонтували та сховали водяний насос зі свердловини, яку планували використовувати представники окупаційних військ, які на той момент відчували нестачу водозабезпечення.

Через це військовослужбовці РФ почали розшукувати останніх, проте їм не було відомі адреси їх проживання. 62-річний підозрюваний, який є прихильником, так званого «руського миру» і підтримував з окупантами доброзичливі стосунки запропонував та допоміг їм знайти зазначених осіб.

В подальшому, він разом із військовослужбовцями РФ вивезли сімох мешканців села, в тому числі тих, які були не причетні до демонтажу насосу, за межі населеного пункту. Там із застосуванням фізичного насильства, погроз, імітуючи розстріл, окупанти вимагали повідомити про місцезнаходження насосу.

Підозрюваний спостерігав за цим та закликав ув’язнених чоловіків повідомити військовослужбовцям РФ про місцезнаходження обладнання.

У судовому засіданні захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, посилаючись на недоведеність ризиків. Підозрюваний підтримав думку свого захисника.

За результатами розгляду, слідчий суддя Володимир Лященко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты