Криминал | 21 Июля, 2023

У Польщі викрили групу злочинців, яка заробила €9 млн на «допомозі» українським біженцям

Свежие новости: У Польщі викрили групу злочинців, яка заробила €9 млн на «допомозі» українським біженцям

У Польщі триває розслідування діяльності організованої групи злочинців, які, за версією слідства, виманили з коштів, призначених для допомоги біженцям з України, близько 9 мільйонів євро.

За інформацією видання Wprost, засновниця популярної варшавської кав'ярні, Агнєшка Л., стала фігуранткою справи і була заарештована за рішенням суду.

Щецинська прокуратура висунула звинувачення в діяльності організованого злочинного угруповання жінці та ще чотирьом особам. Підозрювані, згідно з твердженнями слідства, виманили з державної скарбниці 39 мільйонів злотих, призначених на допомогу біженцям з України.

"Розслідування стосується шахрайства, використання фальшивих документів і відмивання грошей", - повідомила Ганна Гавловська-Ринкевич з обласної прокуратури в Щецині.

Троє з п'ятьох підозрюваних перебувають під вартою з травня цього року. Звинувачення, висунуті прокуратурою, стосуються роботи фонду, керівником якого була Агнєшка Л.

Згідно з представником прокуратури зі Щецина, "гранти, призначені, наприклад, на харчування біженців з України, використовувалися не за призначенням".

Кав'ярня Агнешки Л. з самого початку війни в Україні організовувала акції допомоги біженцям, які рятувалися від російської агресії. Крім того, вона неодноразово надавала допомогу біженцям і з інших країн.

Представник, який займається PR кав'ярні Kulturalna, Артур Щенсний, наголосив, що попри арешт засновниці кав'ярні, підприємство продовжує свою роботу без змін. Він також зазначив, що компанія працевлаштовує понад 40 співробітників, включно з самими біженцями.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости