Общество | Вознесенск, 24 Сентября, 2019

Завершення реформи децентралізації, ремонтні роботи в сільській школі та багато інших питань розглядалося на зустрічі міського голови з селянами

Свежие новости: Завершення реформи децентралізації, ремонтні роботи в сільській школі та багато інших питань розглядалося на зустрічі міського голови з селянами

19 вересня за ініціативи міського голови Віталія Лукова відбулася зустріч із жителями сіл Ракове та Новогригорівки на базі сільського будинку культури.

Про це повідомляє відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вознесенської міськради.

«Спробую провести нашу зустріч так, щоб кожен з вас вийшов звідси не з ще більшою кількістю питань, а хоча б з частиною вирішених проблем, які накопичилися за рік нашого з вами спільного життя в одній громаді», - розпочав свою промову очільник громади.

Віталій Дмитрович ознайомив присутніх з інформацією щодо завершення процесу формування громад в Україні. Як вже відомо, до кінця поточного року ті громади, котрі раніше добровільно не об’єдналися, примусово приєднають до спроможних «сусідів». Є 4 варіанти розгортання подій щодо Вознесенської міської об’єднаної територіальної громади, але остаточне рішення прийматиме Кабінет Міністрів України. 99% відсотків, що до Вознесенської громади приєднається ще декілька сіл з району.

Очільник звернув увагу селян на умови прийому їжі в Новогригорівській ЗОШ. Санітарні та технічні умови в старій їдальні вкрай неприпустимі як для дітей, так й для кухарів, які там працюють. Задля швидкого вирішення цієї проблеми дирекцією освітнього закладу знайдено в школі місце для переобладнання його в зал для прийому їжі. До кінця поточного року заплановано надходження коштів субвенції з обласного бюджету та благодійної допомоги спонсорів на купівлю всього необхідного обладнання та проведення поточного ремонту в вищезгаданому приміщенні. Там буде й буфет. Протягом місяця на територію школи буде перенесено пункт доочистки води задля того, щоб школярі могли пити чисту воду, а кухарі використовували її для приготування їжі.

За кошти субвенції з обласного бюджету та благодійної допомоги спонсорів також планується заміна вікон у спортивній залі Новогригорівській ЗОШ.

За рік спільного проживання в громаді вивчено проблеми з вуличним освітленням, які ще залишилися на території сіл. Віднедавна відновлено та освітлено асфальтову доріжку через яр біля старої криниці в селі Новогригорівка, замовлено новий місточок для зручного та безпечного пересування жителів.

Також міський голова зауважив, що завдяки добровільному об’єднанню Вознесенська з селами Новогригорівка та Ракове громада від держави отримали 800 тис. грн. на подальший розвиток. Вирішено, що ці кошти будуть витрачені лише на сільську місцевість. За ці кошти вже замовлено генеральні плани сіл, що дасть можливість інвесторам вкладати кошти в цю територію.

Крім цього, міська влада має повну інформацію щодо забезпечення селянами власними свердловинами. Ці дані стануть в пригоді, коли буде можливість провести централізоване водопостачання до сіл. КП «Водопостачання м. Вознесенська» має можливість забезпечити жителів сіл безкоштовним аналізом води з їх свердловин у своїй лабораторії.

Зустріч пройшла вкрай емоційно, після її закінчення жителі сіл ще довго обговорювали вищезазначені питання з представниками міської влади.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты